Unlimited Moves
voor iedereen

Kinderfysiotherapie

Welkom bij Kinderfysiotherapie: Specialistische zorg voor jonge ontdekkers! 
Bij Unlimited Moves begrijpen we dat kinderen unieke individuen zijn die volop in ontwikkeling zijn. Soms kunnen ze te maken krijgen met fysieke uitdagingen die hun dagelijkse activiteiten en levenskwaliteit beïnvloeden. Onze kinderfysiotherapie biedt gespecialiseerde zorg om kinderen te helpen bij het bereiken van hun volledige bewegingspotentieel en om hen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling.

Wat is Kinderfysiotherapie?
Kinderfysiotherapie is een speciaal vakgebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het diagnosticeren en behandelen van bewegingsproblemen bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Onze ervaren kinderfysiotherapeuten hebben uitgebreide kennis van de normale ontwikkeling van kinderen en de mogelijke afwijkingen die zich kunnen voordoen.

De kinderfysiotherapeut heeft gespecialiseerde kennis en vaardigheden met betrekking tot:

  • Motorische ontwikkeling en motorisch leren van het kind
  • Specifieke bewegings- en houdingsaandoeningen op de kinderleeftijd
  • Fysieke fitheid en training van spieren, hart- en longfunctie bij kinderen
  • Specifieke fysiotherapeutische (technische) vaardigheden voor het behandelen van kinderen
  • Specifieke pedagogische vaardigheden voor het behandelen van kinderen en begeleiden van het gezin/ouders
  • Signaleringsfunctie voor inzet andere zorgdisciplines, zoals logopedie, ergotherapie, ambulante begeleiding, specialistische tweedelijns zorg.

Onze behandelmethoden en mogelijkheden 
Bij Unlimited Moves bieden we een breed scala aan behandelmethoden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van elk kind. Onze kinderfysiotherapeuten werken samen met ouders, verzorgers en andere zorgverleners om een holistische aanpak te waarborgen en de best mogelijke zorg te bieden. 

Enkele van onze specialiteiten en behandelmogelijkheden zijn:
🔹 Motorische ontwikkelingsachterstand: We bieden gerichte interventies om kinderen te ondersteunen bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden, zoals kruipen, lopen, balanceren en coördinatie.
🔹 Neurologische aandoeningen: We hebben expertise in het behandelen van kinderen met neurologische aandoeningen, zoals cerebrale parese, spina bifida, en neuromusculaire aandoeningen, om hen te helpen hun functionele mogelijkheden te verbeteren.
🔹 Ademhalingsproblemen: Onze kinderfysiotherapeuten kunnen helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals astma, cystische fibrose en longinfecties, en het aanleren van ademhalingstechnieken.
🔹 Orthopedische aandoeningen: We bieden ondersteuning en behandeling voor kinderen met orthopedische aandoeningen, zoals scoliose, torticollis, heupdysplasie en groeigerelateerde klachten.

Uniek bij ons: Sportgerelateerde klachten bij kinderen. De enige sport-kinderfysiotherapeut in de omgeving!

Kinderfysiotherapie en verzekeringen 
We begrijpen dat toegankelijkheid tot kinderfysiotherapie van groot belang is voor gezinnen. Kinderfysiotherapie is opgenomen in de basisverzekering voor maximaal 18 behandelingen per indicatie. Daarnaast geldt het eigen risico voor personen van 18 jaar en ouder. Gelukkig bieden veel zorgverzekeraars ook extra vergoedingen voor kinderfysiotherapie. De vergoedingen variëren afhankelijk van het afgesloten verzekeringspakket en de zorgverzekeraar. We raden je aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om specifieke informatie te verkrijgen over de vergoedingen en dekking voor kinderfysiotherapie.

Neem de eerste stap naar gezonde beweging voor jouw kind
Bij Unlimited Moves streven we ernaar om kinderen te helpen hun volledige bewegingspotentieel te bereiken, hun zelfvertrouwen te vergroten en hun onafhankelijkheid te bevorderen. We zijn er trots op hoogwaardige kinderfysiotherapie aan te bieden en nauw samen te werken met ouders en verzorgers om de beste zorgervaring mogelijk te maken.
Wacht niet langer! Neem contact met ons op en ontdek hoe kinderfysiotherapie jouw kind kan ondersteunen in zijn of haar bewegingsreis. Samen zorgen we voor een gezonde toekomst vol plezier, groei en ontwikkeling! 
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram