Unlimited Moves
voor iedereen

Neurorevalidatie

Neurorevalidatie richt zich op een zo optimaal mogelijk functioneren na Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het is een leerproces waarbij de mogelijkheden door therapie of aanpassingen wordt doorlopen.

Wat kunt u verwachten?

Aan de hand van een intake worden er in samenspraak met u en de specialisten een behandelplan met daarin behandeldoelen opgesteld. Dit houdt in dat meerdere (para)-medische specialismen aan een gezamenlijk opgesteld behandelplan gaan werken onder regie van de verwijzer (neuroloog/ revalidatiearts).
Doelstellingen van fysiotherapie bij neurologische aandoeningen kunnen zijn:
Het herleren van functies en vaardigheden waarin herstel mogelijk is.

Het leren behouden van functies, vaardigheden en conditie waarin herstel niet mogelijk is. Dit geldt bijvoorbeeld bij progressieve ziektebeelden als de ziekte van Parkinson, ALS en dementie of in de chronische fase na een CVA.
Het leren toepassen van de geleerde functies en vaardigheden in allerlei situaties.
Het voorkomen van complicaties. Het revalidatieproces wordt gehinderd en de kwaliteit van leven vermindert wanneer complicaties optreden.
U bent natuurlijk van harte welkom in de praktijk, maar fysiotherapie aan huis is ook mogelijk en zeker in de beginfase ontzettend belangrijk!